HMC Antoniushove – Radiotherapiecentrum West

Radiotherapiecentrum West is een initiatief van het Haaglanden Medisch Centrum, locatie Antoniushove. Met het nieuwe radiotherapiecentrum kan de oncologische zorg van diverse samenwerkende ziekenhuizen in de regio worden geconcentreerd. Het gebouw voor het nieuwe radiotherapiecentrum vervult daarnaast de wens om patiënten en personeel een omgeving te geven waarin daglicht en uitzicht aanwezig is.

Het nieuwe radiotherapiecentrum is ontworpen aan de noordoost zijde van het Haaglanden Medisch Centrum, locatie Antoniushove. De hoofdingang is gesitueerd aan de Gruttolaan. Bij de hoofdingang liggen de ontvangstfuncties en de poliklinische spreekkamers. Verder in het gebouw komt men in het behandelgebied. Het gebouw heeft zes bestralingsruimten voor lineaire versnellers en één ruimte voor brachytherapie. Deze gesloten bestralingsruimten zijn verspreid over de begane grond en zo gesitueerd dat daglicht tussen de bestralingsruimten door tot diep in het gebouw kan doordringen. De bestralingsruimten dienen tevens als draagstructuur voor de bovenliggende vloeren. Rondom de bestralingsruimten liggen de functies welke een directe relatie hebben met het bestralingsproces.

De verdiepingen zijn bestemd voor het personeel. Op de eerste verdieping liggen de functies die het meest gerelateerd zijn aan het proces. Dit zijn onder andere de planning, garderobe, overleg- en koffieruimte, de werkplaats en enkele kantoren. De tweede verdieping bestaat geheel uit kantoorruimten welke in een open structuur langs de gevel verdeelt liggen.

Opdrachtgever

Haaglanden Medisch Centrum

Adviseurs

Constructie: dJGA
Interieur: dJGA
Installaties: Valstar Simonis

Fotografie:
Ruimtesinbeeld (Rob van Esch)

Locatie

locatie Antoniushove
Burg. Banninglaan 1
2262 BA   Leidschendam
Nederland

Omvang

4.450 m2

Doorlooptijd

2012 - 2017

Functie

Radiotherapie

Status

opgeleverd

Gerelateerd

Delen

pdf
pdf voor ipad
Deel dit project

meer projecten