Kindcentrum Vosholen

Deze prijsvraag betreft de ontwikkeling van een kindcentrum te Hoogezand-Sappemeer. Het kindcentrum moet een onderkomen zijn voor de dependance van OBS Theo Thijssenschool, de RKBS St. Antoniusschool, een gymnastieklokaal en een ruimte voor schoolse voorzieningen. Op de locatie is een monument aanwezig, welke gehandhaafd dient te worden. Dit vroegere ensemble, (een ketelhuis met schoorsteen), is kenmerkend voor de lokale tuinbouwcultuur en is geïntegreerd in het ontwerp van dJGA.

De scholen zijn volledig op een vierkant raster van 6,8×6,8 m2 ontworpen, onderbroken door 2 meter brede stroken voor de entrees en flexibele kastruimtes. De basisgroepsruimte heeft een vierkante vorm en is ongeveer 46 m2 groot. Twee groepsruimtes hebben samen een entree en garderobe, direct vanaf het schoolplein. Er hangen dus geen jassen en tassen in de klas of op het leerplein. De flexibele ruimte tussen twee groepsruimtes wordt benut door schuifkasten met leermiddelen of kieskasten. De kasten zorgen voor een akoestische en visuele scheiding tussen twee groepsruimtes. Door de kasten weg te schuiven in het leerplein, kunnen twee groepsruimtes gekoppeld worden. Ook de glazen puien tussen de groepsruimtes en de leerpleinen kunnen gedeeltelijk worden weggeschoven om ruimtes te koppelen. Zo zijn er verschillende configuraties van groepsruimtes, instructieruimtes, individuele werkruimtes en leerpleinen mogelijk, zowel per twee groepsruimtes als per vier groepsruimtes.

Opdrachtgever

Stuurgroep Kindcentrum Vosholen

Locatie

Groninger Kroon ‎
Hoogezand-Sappemeer
Nederland

Omvang

3.500 m2

Doorlooptijd

2012

Functie

Basisonderwijs

Status

prijsvraag

Gerelateerd

Delen

pdf
pdf voor ipad
Deel dit project

meer projecten