Máxima Medisch Centrum Veldhoven – Vrouw Moeder Kind Centrum en Cardiologisch Centrum

Het Máxima Medisch Centrum heeft zijn locatie Veldhoven uitgebreid met een nieuwe vleugel van drie verdiepingen. In dit nieuwe bouwdeel nemen het Vrouw Moeder Kind Centrum en het Cardiologisch Centrum hun intrek.

Family Centered Care
In de huidige samenleving dient een ziekenhuis zich niet alleen te richten op de patiënt maar moet zij ook de betrokkenheid van familie/verzorgers in het zorgproces kunnen faciliteren. Dit principe is de basis waarop zorgprocessen worden ingericht. Eenpersoonskamers met eigen sanitair en rooming-inn faciliteiten is maar een van de manieren waarop in het MMC het Family Centered Care wordt verwezenlijkt.

Vrouw Moeder Kind Centrum
Op de begane grond en de eerste verdieping van de nieuwe vleugel heeft het Vrouw Moeder Kind Centrum de prominente locatie gekregen die het verdient; Het eerste centrum waarin de disciplines Kindergeneeskunde, Neonatologie, Verloskunde én Gynaecologie intensief met elkaar samenwerken. Enkele voorbeelden: gekoppelde spreek-onderzoekkamers waardoor het mogelijk is met twee disciplines één spreekuur te doen; afsprakenruimten waarin in rust en privacy het gehele zorgtraject kan worden gepland; speciale kamers waar zieke kraamvrouwen samen met hun zieke kind verpleegd kunnen worden.

Één centrum met verwante disciplines en verschillende patiëntengroepen. In het interieur is dit zichtbaar gemaakt door gebruik van een groot spectrum van kleuren en dessins. Gebaseerd op het nieuwe logo heeft ieder specialisme een eigen kernkleur/ dessin gekregen gecombineerd met verschillende steunkleuren. Hierdoor krijgt iedere ruimte, hoewel gelijk in vorm en functie, een eigen identiteit zonder zijn herkenbaarheid te verliezen.

Cardiologie
De diverse specialismen binnen de cardiologie zijn gebundeld op de tweede etage van het nieuwe zorggebouw. Zowel de dagbehandeling als de klinische en de poliklinische afdelingen bevinden zich allen op deze locatie waardoor de cardiologische patiënt een eigen plek binnen het ziekenhuis heeft gekregen.

De lichte vloer loopt overal door, de huisstijlkeuren op de balies versterken de herkenbaarheid en de houten wanden ondersteunen de oriëntatie. Hiermee zijn de processen en het interieur van het cardiologisch centrum afgestemd op hun ambitie; Één professioneel cardiologisch centrum.

Opdrachtgever

Máxima Medisch Centrum

Adviseurs

Constructie: dJGA
Interieur: dJGA
Installatie: Deerns raadgevende ingenieurs BV Rijswijk

Locatie

De Run 4600
5500 MB   Veldhoven
Nederland

Omvang

16.600 m2

Doorlooptijd

2005 - 2012

Functie

Ziekenhuizen

Status

opgeleverd

Gerelateerd

Delen

pdf
pdf voor ipad
Deel dit project

meer projecten